Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Mi az a Hangoskép™?

Hangosképet™ rendelnél, de nem vagy benne biztos, hogy ez pontosan micsoda és hogyan működik? Segítünk!


Mi az NFC?

Az NFC (Near field communication) egy rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény okostelefonok és hasonló (általában mobil) eszközök között, egymáshoz érintéssel vagy egymáshoz nagyon közel helyezéssel (maximum pár centiméter) létrejövő rádiós kommunikációra.

Hogyan működik?

Az NFC rövid rádióhullámokon működik, nagyon alacsony energiafogyasztású, és a Bluetooth-tól eltérően passzív pontok, úgynevezett „tagek“ létrehozását teszi lehetővé. Két NFC-képes eszköz - esetünkben egy okostelefon és a nyomat hátuljára ragasztott matrica - összeérintésével vagy közelítésével automatikusan elindul köztük a kommunikáció.

És most jön a lényeg: minden Hangoskép™ esetén az elkészült nyomat hátuljára láthatatlanul rögzítünk egy NFC matricát. Ez egy linket tartalmaz, melyet az internetre csatlakoztatott okostelefon a képhez érintve automatikusan megnyit a böngészőben, és így lejátszódik a képhez tartozó személyes üzenet hang- vagy videófelvétel formájában, vagy megnyílik a kiválasztott dal Spotify-ban / videó YouTube-on mindenféle külön beállítás vagy alkalmazás letöltése nélkül. Erről néhány rövid bemutatót az alábbi videókban lehet megtekinteni: 

Mire figyelj a lejátszáskor?

Ha okostelefonod a műszaki adatai szerint alkalmas az NFC-s visszahallgathatóságra/nézhetőségre, de mégsem sikerül a "varázslat", kérjük ellenőrizd le az alábbiakat:

  • Androidos okostelefonokon az NFC olvasó általában a készülékek tetején, vagy a hátlap felső/középső részén található, de ez gyártótól függően eltérő lehet. A beállításokon belül bizonyosodj meg arról, hogy az NFC aktiválva van, valamint az Energiatakarékos vagy Ne zavarjanak üzemmód nincs bekapcsolva.
  • iPhone okostelefonokon az NFC olvasó a készülékek tetején található. A beállításokon belül bizonyosodj meg arról, hogy az Alacsony töltöttségű mód vagy a Fókusz nincs bekapcsolva (az NFC-t külön nem kell, és nem is lehet bekapcsolni, az mindig aktív).

Bizonyos esetekben egy vastagabb tok is megnehezítheti a beolvasást, de sima bőr vagy szilikon tokokon keresztül gond nélkül működik. Ha mindezek ellenére sem sikerülne a visszahallgatás/nézés, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk megoldást találni!  smiley

Milyen hosszú lehet a hang- vagy videófelvétel?

Hangfelvételként rögzített személyes üzenet esetén nincs időbeli korlát, videófelvétel esetén pedig maximum 60 másodperc lehet a hossza, amit a képhez társítva tudunk tárolni és biztosítani a visszanézhetőségét. Amennyiben a megrendelő saját videós csatornájára tölti fel a videófelvételt (például YouTube, Vimeo), úgy hosszabb felvételeket is lehet a megrendelt képhez kérni. 

Milyen okostelefonokkal kompatibilis?

Általánosságban elmondható, hogy a mai okostelefonok szinte mindegyike rendelkezik NFC-vel, de érdemes erről meggyőződni rendelés előtt a készülék használati útmutatójában, vagy a gyártó oldalán. Ha elérhető készülékünkön az Apple Pay vagy Google Pay szolgáltatás, akkor biztosak lehetünk benne, hogy működik az NFC. Apple iPhone-ok esetében az NFC olvasó a készülék tetején, Androidos eszközöknél pedig gyártótól függően vagy szintén a telefon tetején, vagy a hátlap közepén található.

Az NFC-t támogató telefonok naprakész listáját ezen az oldalon lehet megtekinteni